Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Dalvadas - Dalvadaskari - Kuoihkakari - Teppanansaari

Korkealla vedellä ei niskapato ole vielä pyynnissä, mutta karien välisen väylän pyynti on käynnissä. Vastaavasti padon ollessa pyynnissä tulee 50 metrin sääntöä noudattaa. Vesitilanne kuvassa on juuri sillä tasolla, jolloin padon yläpuolelta voi karien välisen väylän kahlata - tämä onkin eräänlainen Kuoihkakarin parhaan kalastusjajankohdan "mittari" vaikka viljelystien kohdalta karille pääsisikin, mutta Kuoihkarin kalastusväylien virtaamat ovat vielä sen verran kovia, että siimoina joutuu käyttämään uppoavia siimoja. Karin lähtöpaikan rantavirta on nyt kuitenkin parempi kuin veden laskiessa ja kalastaminen kannattaa aina aloittaa rannalla olevan patorenkun kohdilta.

edellinen

seuraava

© Asko Jaakola