Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Bildamo


Yleisnäkymä Bildamoon antaa käsityksen virtaamista ja rannan peileistä. Norjan rannan kalliolla on myös merkittävä pooli, jonka lasku aloitetaan kallion mutkan päältä - reunukseen on muostoutunut penkat, jotka ohjaavat nousevan lohen reittiä - kannattaa käydä kokeilemassa, mutta sen jälkeen kun on Norjan kalakortti lunastettu ja välineille suoritettu pätevä desinfiointi todistuksineen päivineen.
Pienet kinkamat jakavat rannan sopiviin pooleihin - korkealla vedellä lohi nousee aivan rantaa - pintavirran nopeus edellyttää nopeasti uppoavien siimojen käyttöä.

Kun kalastajia on vähän voi nousta väyläpeilin lähtöpaikalle ja laskea lähes puolentoista kilometrin matkan, jos vain eväät piisaa. Alavirtaan kulkiessa aina kinkaman jälkeen sijaitsee ottipaikka. Alimman kuohuvan kiven taakse muodostuu huovekuoppa, jos kesällä 2001 tartutettiin perhoon 16-kiloinen - melkoinen saavutus rantakalastajalle. Perhona Korhosen Korreempi.

Sulje ikkuna

seuraava

© Asko Jaakola