Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Fierranjoki

Ylimmäinen niemi on kesän 2003 havaintojen perusteella pois pelistä - rantauoma on täyttynyt hiekalla puoliväliin kuoppaa ja lohi ei enää kulje ylimmän niemen kautta, vaan kääntää heti keskimmäiseltä hiekkapankkien väliin ja ylöspäin. Poolit ovat kalastukseltaan samanlaisia, lähes heittoetäisyydellä vedenalainen kinkama ohjaa lohta nousureitillä ja heittoetäisyydellä oleva nousuväylä kuoppineen houkuttelee lohta pysähtymään. Kahden alimman niemekkeen kohdalla onkin poolin suurin kuoppa, jonne sijoittuvat ne suurimmat toiveetkin. Vedenpinnan vaihtelut tuntuvat tässäkin suvannossa, korkea vesi vähentää kahlaamisintoa, mutta siirtääkö se myös lohen keskemmälle jokea, koska kinkamat eivät enää silloin haittaa tai ohjaa lohen nousua. Alin, pysäköintipaikan kohdalla olevat kuopat ei enää vedä kalaa, koska alapään tukkii kaareva, alaosaan sijoittuva kinkama. Kinkaman päällä on ainoastaan nilkkavesi. Kinkamaa kulkien pystyy heittämään kuitenkin nousu-uomaan lyhyen matkaa.

edellinen

© Asko Jaakola

seuraava