Perhokalastajan Inari- ja Tenojoki

mä sivusto tarjoaa tietoa rannalta tapahtuvasta perhokalastuksesta Inari- ja Tenojoella, koetelluista kohteista ja kalastavista perhoista, perhonsidonnasta,  perhokalastuksen kokemuksista ja ohjeista.
______________________________________________________________________________________________________________________________

Fierranjoki

Fierranjoki on olematon jokipahanen Karigasniemeltä tultaessa, joten se ei kerro paljoakaan tämän kohteen sijainnista. Karigasnimeltä ajomatkaa tulee n. 19 kilsaa. Selvin merkki on levähdyspaikka (P), joka onkin alimman kalastuspaikan kohdalla aivan rannan tuntumassa - jokeen matkaa levikkeeltä korkeintaan 15 metriä.
Tätä paikkaa kalastatetaan yleensä silloin, kun on tieto lohen liikkumisesta alapuolisista kohteista, kuten Dalvadas, Outakoski, Tsullovei. Nousulohi saavuttaa Fierranjoen korkealla vedellä nopeammin - päivässä, kun matalalla vedellä lohi lorvii pari- kolme päivää matkalla.
Koska kohde on osa laajaa suvantoa, moni ei uskokaan lohta tässä pyydettävän, uskoa voi vahvistaa pysähtymällä levikkeelle silmät auki - lohi hyppää kuvan paikoissa, veden alaisten kinkamien reunoilla tai itse kuopissa - myöhäisemmällä kesällä paikkaan kannattaa suunnata asentokalajahtiin.

Sulje ikkuna

© Asko Jaakola

seuraava